Mit gondolnak azok, aki már próbálták?

„Már az első beszélgetéskor az eszességével, elismerésre méltó szellemi kapacitásával lepi meg a partnerét. Ahelyett, hogy megriadnánk ettől, jobban tesszük, ha kihívásnak tekintjük, mert ha elég bátrak vagyunk, azt fogjuk tapasztalni, hogy kiváltja, előhívja belőlünk saját jobb lehetőségeinket. Különösen akkor, ha még a munkamenet tempóját és következetességét is vállaljuk.” G.K.

“Nehezen szántam rá magam, hogy segítséget kérjek. Fontos szempont volt a választásomnál a hitelesség és a bizalom. Egy rendhagyó várakozást felülmúló segítséget, iránymutatást kaptam.” N.N.

„Tervekkel érkeztem az első alkalomra, de egyedül nem láttam mi akadályoz a megvalósításukban. A folyamat alatt lépésről-lépésre, minden egyes tartalmas találkozó után érezhetően haladtam előre a szándékom felé. A foglalkozások segítettek tisztán felismernem, melyek azok a szükséges lépések, amelyeket eddig még nem tettem meg a célom elérése érdekében. Sára az a coach, akit mindenkinek szívből ajánlok, ha valahol elakadt az életében. Rendkívül alapos, figyelmes, és nagyon fontos: valós segítséget nyújt!” T. L.

„Sára rendkívül empatikus, lelkiismeretes és következetes. Minden apró részletre kitér, a kérdései pontosak, lényegretörőek, ezáltal feltárják a hiányosságokat és megvilágítják a helyes utat. A bizonytalanságokat kiiktatja, a célra összpontosít, de nem hagyja figyelmen kívül a személyes aspektusokat sem. Kibillent a holtpontról és elindít a saját utamon.” G.R.

„Lenyűgözött az a képessége, ahogyan meghallgatott: nem vont le túl gyorsan következtetéseket, hanem addig kérdezett, amíg teljes képet kapott a problémámról. Sára kérdései mindig egyenesek, világosak és célratörőek – gyakorlatilag lehetetlen megkerülni őket vagy homályos választ adni rájuk. A kérdéseire adott válaszok révén sokkal világosabbá vált számomra a problémám lényege, és különböző összefüggései. Nem kecsegtetett könnyű nyereséggel, és nem tett javaslatot a megoldásra, hanem hagyta, hogy én válasszak a megoldási lehetőségek közül. Különösen sokat segített abban, hogy pontosan felmérjem az előttem álló opciók összes következményét.” D. B.

„A beszélgetés ideje alatt folyamatosan olyan érzéseket ébresztett bennem, mintha kívülről, egy harmadik fél szemével látnám magamat. Gyakorlatias kérdésekkel, folyamatos visszacsatolásokkal, ok-okozati összefüggések feltárásával valódi segítséget nyújt a vele folytatott beszélgetés. Azzal, hogy magam válaszoltam meg a problémáimmal kapcsolatos kérdéseket, segített újra felépíteni az önbizalmat is magambam. Mindehhez persze jól kellett tudni kérdezni. Ehhez pedig kell egy olyan coach, mint Sára. Mindenkinek csak ajánlani tudom!” I. S. Zs

„Sára hozzásegített, hogy felismerjem: az én kezemben van a sorsom irányítása. Ez hatalmas belső erőt ad. Az ülések során a fókusz áthelyeződik a problémán való gondolkodásról/rágódásról a probléma megoldására – így az ülések után alig várom, hogy cselekedhessek. Minden alkalommal csak egy kis lépést teszünk, és az ember egyszerre csak azt veszi észre, hogy kilométereket haladt előre. A „miért is nem cselekedtem eddig?” érzését váltja ki belőlem.

Coachként egész lényével az én problémám megoldásán munkálkodik. Nagyon fontos nekem, hogy Sára csak figyel, de NEM ÍTÉLKEZIK. Teljes figyelmét arra összpontosítja, hogy mely ponton tudna segíteni. Elfogadja, hogy az a probléma, amit én annak érzek, nem próbál meggyőzni másról. Soha nem bagatellizálja a problémát, megérti, hogy abban a pillanatban az én életemben az a probléma a legfontosabb. ” G.Zs.

“Sárával nagy utat tettünk meg. Nem egyszer éreztem közben, hogy talán tévúton járunk, de ő mindig hagyott eltévedni, mert tudta, hogy épp ezek az eltévedések vezetnek el aztán a célhoz. Mindezt nagyon finoman tette, sosem tolt előre, és sosem húzott vissza, csak kísért az utamon. Kivételes intelligencia és empátia, kedvesség és felkészültség, ezek jutnak eszembe róla a közös munkánkról”. H.T.

„Szívesen mentem minden alkalommal a találkozókra, mert a megértésen kívül a célzott kérdésekkel sokat kaptam. Szórakoztató, könnyed, jó hangulatú beszélgetések alkalmával elkezdtem magam jobban figyelni, és tudatosan dicsérni. Sára igazi tudója annak, hogy ne konkrét tanácsot adjon,  a cél a válasz megtalálása legbelül. Humora segítette, hogy a kényelmetlenebb témáknál sem éreztem kellemetlenséget, hamar bizalmába fogadja az ember, így a közös munka sokkal könnyebb. Köszönöm neki ezúton is a dicséreteket, biztatást, és őszinteséget. Imádtam a kártya húzásokat is, ami szintén egy remek, kreatív módszer.” G. Á.